Normkreativ

Normkreativ kommunikation är proaktiv kommunikation.

Vill ni rekrytera fler kvinnor eller män? Vill ni att fler HBTQ-personer ska komma till er? Tycker ni att er kår av förtroendevalda är lite väl homogen? Och hur gör får ni fler än de gamla vanliga att känna sig tilltalade?

Hyvää kan hjälpa dig och er organisation att kommunicera mer inkluderande och normkreativt, så att alla oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning och funktionsvariation känner sig sedda och inkluderade.

Normkreativ

Normkreativitet är praktiken utifrån en normkritisk analys. Enkelt beskrivet innebär normkritik att syna normer i sömmarna, medan normkreativitet är att göra något åt dem. Vi människor behöver normer för att kunna samsas med varandra. Samtidigt fortsätter många normer av gammal vana och kan börja stjälpa oss istället för hjälpa oss. Det är därför det är viktigt att syna och förändra dem när det behövs.

Hyvää hjälper er tar steget vidare från analys till konkret förändring genom en kreativ process.

Tjänsten skräddarsys efter era behov och kan innehålla:

  • Föreläsning, utbildning eller workshop om normkreativ kommunikation
  • Analys av er kommunikation utifrån ett inkluderingsperspektiv
  • Strategisk kommunikationsrådgivning med ett normkreativt perspektiv
  • Framtagning av normkreativt innehåll, material och kampanjer

Lär känna Hyvää

Upptäck mer om Hyvää innan du bestämmer dig:


Ord från andra

Teatercentrum, Statens konstråd, Timrå kommun, Universitetskanslerämbetet, Region Dalarna och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är några av de organisationer som anlitat Hyvää för tjänsten Normkreativ. Läs mer under Uppdrag.

”Jag var allra mest lycklig över den normkreativa föreläsningen med Niemi. Vi behöver verkligen vakna i det sammanhanget.”

”Maria Niemi var väldigt kul och nyttig att lyssna på.”

”Maria Niemis föreläsning var en ögonöppnare.”

Anlita Hyvää

För information, prisuppgift eller beställning kontakta Hyvää!

Gå en kurs i normkreativ kommunikation

Hyvää arrangerar också enskilda kurser i normkreativ kommunikation. Är du intresserad av att gå en sådan kurs – tveka inte att ta kontakt!