Andra uppdrag

Nu har du kanske läst Hyvääs sida med utvalda uppdrag, och vill veta mer.

Här kan du läsa mer om Hyvääs tidigare uppdrag från 2014 och framåt.

Normkreativ kommunikation

Det har blivit en hel del uppdrag inom normkreativ kommunikation.

Här är ett gäng exempel:

  • Hyvää höll en workshop i normkreativ kommunikation för Huddinge kommuns kommunikatörer hösten 2018.
  • Hyvää höll en inspirationsföreläsning om normkreativ kommunikation på Teatercentrums årsmöte 2018. Medlemmar i Teatercentrum är fria teatrar från hela landet.
  • Kommunikatörer från regioner i hela landet, samt kommunikatörer i hela Dalarna, utbildades inom normkreativ kommunikation under våren 2018. För det uppdraget anlitade Region Dalarna Hyvää.
  • Hyvää fick i uppdrag att under 2016-2017 hjälpa Statens konstråd samt Universitetskanslerämbetet att bli mer normkreativa, inom ramen för utvecklingsprogrammet Jämställdhetsintegrering i myndigheter (JiM). Uppdraget gick ut på att analysera dagens kommunikation och utifrån det jobba fram förslag på förändringar. Kommunikationspersonalen utbildades också i normkreativ, inkluderande kommunikation.
  • Hyvääs Maria Niemi var en av talarna på Webbdagarna Offentlig sektor 25 oktober i Stockholm 2016 om normkreativ kommunikation.
  • Region Östergötland höll under hösten 2015 en utbildningsserie för kommunikatörer i regionens kommuner om att kommunicera inkluderande i bilder. För en del av den utbildningsserien anlitade de Hyvääs Maria Niemi som samtalsledare/moderator.
  • Under våren och hösten 2015 åkte Hyvääs Maria Niemi på turné med ”Kreativ frukost” som arrangerades av facket DIK. Temat var normkreativ kommunikation och upplägget bestod av inspirationsföreläsning med workshop. Orterna var Stockholm, Linköping, Malmö och Göteborg.
  • Ihop med Sofia B. Karlsson hjälpte Hyvää  Västerås stad att bli mer jämställt och inkluderande inom fritid och förebyggande. En av många insatser som Västerås stad gjorde med oss var att se över kommunikationen. I det arbetet tog vi fram en checklista för inkluderande kommunikation – inom vilka vi utbildat personal på fritidsgårdar och förebyggarcentrum. Vi tog också fram utvärderingsmallar för chefer, personal på familjecentrum och fritidsledare att utgå ifrån i sitt inkluderingsarbete. Läs mer om uppdraget för Västerås stad i bloggen.
”Jag tror det var din rubrik som gjorde att så många valde just det här seminariet och inte något av de andra.”
– Torbjörn Berggren, enhetschef Västerås stad, 2015

Strategisk kommunikation

Strategisk kommunikation är ett av Hyvääs främsta områden. Här ser du några exempel:

  • Hyvää anlitades av Sveriges Makalösa föräldrar vintern 2017 för att hålla en workshop i kommunikationsstrategi för styrelsen inom frågan om vårdnadsfred.
  • Studieförbunden anlitade Hyvää Kommunikation våren 2016 för att göra en underlagsanalys inför deras arbete med en ny bildstrategi.

Digital kommunikation

Digital kommunikation ligger inom Hyvääs specialistområde. Området är brett och kan innebära mycket, bland annat:

 

Facket Fastighets nya webbplatsFacket Fastighets anlitade Hyvää för stöd och rådgivning i utvecklingen av deras nya webbplats i EPiServer CMS 7. Uppdraget pågick under hösten 2015.


PR och marknadsföring

PR och marknadsföring är något som ofta vävs in i strategiuppdrag. Men ibland gör Hyvää också enskilda insatser, såsom:

Dokumentärfilmaren Ida Lindgren, idali images, anlitade Hyvää Kommunikation för PR & marknadsföring av filmen Kroppen är en ensam plats inför premiären på Göteborgs internationella filmfestival och internationella premiären på Berlinale international film festival våren 2016.

Filmen var också med i Fotografiskas höstsalong 2016 och nominerades till en Guldbagge januari 2017 i kategorin Årets kortfilm.

Såhär beskriver Göteborgs internationella filmfestival filmen:

Läkarens journal läses upp tillsammans med schemat för födointaget. En ätstörning antar en egen identitet i en innovativt skildrad dokumentär, som lyckas gestalta känslan sjukdomen framkallar. Välgjort och väldigt gripande.


Hyvääs Maria Niemi var pressansvarig på Chess Battle 2015 där barn med olika bakgrund möts på lika villkor. På plats var SVT Lilla Aktuellt och Sveriges Radios arabisktalande redaktion, som Maria Niemi lotsade under dagen. Eventet arrangerades av Utsiktstornet.


Jag vill veta ännu mer!

Vad kul, tveka inte att kontakta Hyvää!