Stipendium för bok om inkluderande kommunikation

Maria Niemi, Creo-stipendiat 2014
Maria Niemi, Creo-stipendiat 2014. Foto: Jimmy Mannung

Igår mottog jag det kreativa utvecklingsstipendiet Creo på 30 000 kronor av facket DIK för min bokidé om inkluderande kommunikation. Det känns otroligt kul att få möjligheten att kunna skriva boken som ska få organisationer att bli mer normkreativa. Jag kommer på ett enkelt sätt guida i hur en kommunicerar så att alla känner sig sedda och inkluderade – oavsett kön, sexualitet, etnicitet, funktionsvariation och religionstillhörighet. Givetvis med konkreta och handfasta exempel!

Motiveringen för Creo-stipendiet lyder:

Maria Niemis idé är att sammanställa och skapa en bok om inkluderande och normkritisk kommunikation. Hon har i sitt företag identifierat att det idag finns ett stort behov av litteratur inom området inkluderande kommunikation. Ämnet är idag mycket aktuellt och det saknas kunskap och medvetenhet på området. DIK vill vara med och bidra till att kompetensen om hur organisationer och företag kan kommunicera mer normkreativt och medvetet. Niemis erfarenhet och kompetens kombinerat med sin kreativa idé är utvecklande både för hennes eget företag, för DIK och för samhället. Därför får Maria Niemi utvecklingsstipendiet Creo.

Tack DIK!

/Maria Niemi

2 reaktioner på ”Stipendium för bok om inkluderande kommunikation

  1. hej igen!skulle vilja skicka ett mail till dig med en fre5ga men hiattr ingen adress! eller ska jag ste4lla den he4r?jag brukar ge5 in he4r och le4sa ne4r jag he5ller pe5 att ruttna av ilska f6ver ve5rt inskre4nkta och patriarkala samhe4lle. men jag hiattr inte se5 mycket texter om porr he4r, du kanske inte tycker det e4r intressant att skriva om eller se5 men jag vill e4nde5 fre5ga vad du anser om (mainstream)porr, dvs. inte porr som fenomen, att man tittar pe5/le4ser om sex, utan hur porr i allme4nhet ter sig.undrar e4ven om du har tips porr som mer ve4nder sig till kvinnor eller e4r vad som kan kallas ”feministisk” porr (ke4nner till dirty dairies =)). hiattr bara konstiga amerikanska betalsiter, haha.nu blev det le5ngt. tack e5 hej!

    1. Hej Stephanie!

      Intressant fråga! Jag diskuterar det gärna med dig om du vill, kontaktuppgifter finns på kontaktsidan. Kommer dock snart gå på semester, men annars kan vi ta upp diskussionen i höst igen.

      /Maria

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.